Shearer ny tränare i Newcastle

Den gamle lagkaptenen ska rädda kvar laget i Premier League.


Alan Shearer blir ny tränare i Newcastle United. Det uppger brittiska Sky News. Den gamle landslagsspelaren och målkungen ska försöka rädda kvar laget i Premier League. Newcastle ligger just nu på nedflyttningsplats och riskerar att åka ur ligan för första gången sedan uppflyttningen 1993.

Shearer tar över från och med torsdag och blir därmed Newcastles tredje manager på ett år. Den förre tränaren Joe Kinnear har haft hjärtproblem och har under våren tillfälligt ersatts av Chris Houghton. Nu blir det alltså Alan Shearer som tar över huvudansvaret. Kinnears hälsa bedöms för svag för att en comeback ska vara aktuell.

Shearer spelade över 300 matcher för Newcastle mellan 1996 och 2006, med ett målsnitt på nästan ett mål i varannan match. Under karriären hann han även med 63 landskamper för England.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart: Så blir EM-motståndet för Sverige

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

1 timme sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

1 timme sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

3 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

3 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.