Tung debut för Shearer

Chelsea vann med 2-0 när Alan Shearer debuterade som Newcastle-tränare.

Chelsea slog Newcastle med 2-0 på St. James' Park. Därmed blev det ingen omedelbar succé för Newcastle nye manager Alan Shearer. Samtidigt satte Chelsea, med tre poäng, press på Liverpool och Manchester United i toppen av Premier League.

Den första halvleken bjöd på avvaktande spel från båda lagen. Chelsea ägde mycket boll men hade svårt att skapa vassa chanser. Närmast var Essien när hans nick tvingade Newcastlemålvakten Harper till en bra räddning.

I den andra halvleken fick Chelsea utdelning. Lampard gjorde 1-0 i den 56:e minuten. Malouda utökade ledningen i den 65:e. Fransmannens första mål för Chelsea sedan oktober 2008. Newcastles Michael Owen var mycket nära en reducering i den 73:e minuten, men hans avslut styrdes undan av Chelsea-försvararen Ashley Cole. På mållinjen menade domaren, medan Newcastlespelarna och hemmapubliken tyckte att bollen var inne. Något mål blev det hursomhelst inte.

Förlusten gör att Newcastle ligger kvar under nedflyttningsstrecket i Premier League. Chelsea tar sig, åtminstone tillfälligt, förbi Liverpool i jakten på ligaledande Manchester United. Liverpool möter Fulham på bortaplan under lördagskvällen. United tar emot Aston Villa på Old Trafford imorgon.