"Kunde inte bli bäst där"

Robinho förklarar varför han lämnade Real Madrid för City.


Det gick inte särskilt smidigt till när den 25-årige brassen, Robinho, lämnade Real Madrid för engelska Manchester City. Efter en lång tids tveksamheter lämnade Robinho i allra sista sekund och det för en stor säck med pengar.

Anfallaren blev i och med flytten till City den engelska klubbens dyraste värvning någonsin då Svennis förra klubb pungade ut 380 miljoner för att lösa spelaren från sitt kontrakt.

Motiven till att han flyttade har enligt spelaren själv, alltid varit att han såg sin möjlighet att bli världens bäste spelare i City och inte i Real Madrid.

– Jag är väldigt lycklig över att ha spelat där, men jag visste att jag i truppen inte skulle kunna nå mitt mål att bli världens bäste spelare, säger Robson de Souza till Fobazo.

– Jag respekterar alla Real Madrid-spelare, men jag ansåg att jag hade skickligheten för att spela i förstatruppen. Men i Real Madrid spelade jag inte hela tiden. Jag spelade då och då.

Nu ser det dock annorlunda ut då han vecka in och vecka ut tas ut till startelvan.

– Men i City spelar jag hela tiden och jag har gjort elva mål och jag är Premier Leagues näst bäste målgörare. Jag kommer inte ens ihåg hur många mål jag gjorde i Real Madrid. Det är därför jag bestämde mig för att lämna.

Frågan är dock om han verkligen kan bli utsedd till världens bäste spelare i en klubb som ligger på en tioendeplats i Premier League.

Robinho i sin debut för Real Madrid

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.