"Det är något speciellt med honom"

Macheda hjälte igen när United vann mot Sunderland.


17-årige Federico Macheda blev stor hjälte när Manchester United besegrade Aston Villa med 3-2 förra helgens Premier League-omgång. I går blev det en ny uddamålsseger för United, 2-1 borta mot Sunderland. Och återigen var det underbarnet Macheda som avgjorde. Italienaren noterades för 2-1-målet mindre än en minut efter att han hade bytts in.

– Det är något speciellt med honom (Macheda). Han är så där kvicktänkt som bara de allra vassaste målskyttarna är, sa Uniteds manager sir Alex Ferguson efter matchen.

Men om målet mot Aston Villa var ett drömmål, så var målet mot Sunderland inget annat än ett riktigt slumpmål. Michael Carrick sköt från 25 meter, Macheda fick bollen på sig och styrde in den bakom en chanslös Graig Gordon i Sunderlandmålet.

Innan dess hade Scholes gett United ledningen med en skarvnick på Rooneys inlägg. En ledning som Kenwyne Jones kvitterade efter ett tveksamt ingripande från Uniteds reservmålvakt Ben Foster. Då bytte Ferguson in superstjärnan Cristiano Ronaldo och superinhopparen Macheda.

– Sunderland är alltid svåra att möta här. Vi hade det tufft och jag tvingades till ett par snabba beslut. Lyckligtvis var det rätt beslut, sa Ferguson enligt The Guardian.

I och med segern tog United tillbaka serieledningen i Premier League. Liverpool fick bara ha den i ett par timmar.

Sunderland ligger kvar precis ovanför nedflyttningsstrecket. I de kommande två omgångarna av ligan väntar matcher mot bottenkollegorna Hull och West Bromwich.

– Jag är inte nöjd med resultatet i dag, men jag är nöjd med insatsen. Nu gäller det bara att spela så här även i de kommande matcherna, sa Sunderlands manager Rick Spragia efter förlusten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.