Ferguson erkänner jätteblunder

Matchen mot Aston Villa borde ha skjutits upp, enligt Unitedtränaren.


Sir Alex Ferguson är självkritsk efter gårdagens oavgjorda resultat mot Porto. Unitedtränaren ångrar att matchen mot Aston Villa i söndags inte flyttades fram ett dygn för att vila spelarna ytterligare.

– Vi visade trötthet efter chansningen jag tog i och med att vi spelade söndagens match, vilket inte var den bästa förberedelsen, säger Alex Ferguson till The Sun.

Han hade helst sett att hans toppspelare fått en extra dag med vila inför Portomötet.

– Men vi hamnade i ett svårt läge och vi valde det bästa möjliga alternativet med hopp om att Europaspelet skulle ge oss extra adrenalin, säger han till The Sun.

Nu erkänner han att det blir svårt att försvara lagets Champions League-titel på bortaplan i nästa match mot Porto nästa onsdag. Och skotten sågar Uniteds försvar som tillät Porto att utjämna i 89:e minuten. Matchen slutade till sist 2-2.

– Vi borde verkligen ha försvarat vår ledning där. Vi får ett sent mål genom Carlos Tevez men sedan, kanske på grund av bristande koncentration och trötthet, släpper vi in ett, säger Ferguson.

– Det är ett hårt jobb nu, och det blir inte bättre av att vi vet att inget engelskt lag har vunnit borta mot Porto. Vi måste bara klara av det, säger han till The Sun.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!