Real Betis kvitterade i 88:e matchminuten mot tabelltvåan Girona.
Real Betis kvitterade i 88:e matchminuten mot tabelltvåan Girona. - Foto: Jose Breton

Girona tappar förstaplatsen – efter kvittering i 88:e

Det såg länge mörkt ut för Real Betis i mötet med Girona, som ledde med 0-1 i slutet av matchen i La Liga på Benito Villamarin. Men i 88:e minuten slog German Pezzella till och räddade en poäng för Real Betis. Det blev oavgjort, 1-1 (0-1), i matchen på torsdagen.

Det var 13:e matchen i rad utan förlust för Real Betis och lagets fjärde match i rad utan seger.

Matchen förblev jämn målmässigt till Girona tog ledningen i 39:e minuten, genom Artem Dovbyk på straff. Kvitteringen kom med två minuter kvar att spela, när German Pezzella slog till och gjorde mål för Real Betis. 1-1-målet blev matchens sista.

Girona på andra plats i La Liga

I tabellen innebär det här att Girona nu ligger på andra plats efter Real Madrids vinst mot Alaves. Real Betis är på sjunde plats.

Onsdag 3 januari spelar Real Betis borta mot Celta Vigo 19.15 och Girona mot Atletico Madrid hemma 21.30 på Estadi Montilivi.