Real Betis

Estadio Benito Villamarín (60721)

Areanan ligger i Sevilla på adressen Avenida de Heliópolis

Real Betis Balompié, känt som Real Betis eller bara Betis, är en spansk professionell fotbollsklubb baserad i Sevilla i den autonoma regionen Andalusien. Klubben grundades 1907 och spelar i La Liga. Hemmamatcherna spelas på Estadio Benito Villamarín i södra delen av staden med en kapacitet på 60 720 platser. Real Betis vann ligatiteln 1935 och Copa del Rey 1977, 2005 och 2022. Med tanke på klubbens tumultartade historia och många nedflyttningar är dess motto ¡Viva el Betis manque (aunque) pierda! ("Länge leve Betis även om de förlorar!").

Real Betis är en av de äldsta fotbollsklubbarna i Spanien och har en lojal och passionerad supporterbas. Klubben har haft både framgångsrika och svåra perioder genom åren, men har alltid haft ett starkt stöd från sina fans. Dess vinnande av Copa del Rey 2022 var en stor triumf för klubben och dess anhängare.

Med sin historia och betydelse för staden Sevilla är Real Betis en viktig del av fotbollskulturen i Andalusien. Klubbens rivalitet med Sevilla FC är en av de mest intensiva och passionerade i spansk fotboll. Matcherna mellan de två lagen, kända som "El Gran Derbi", är alltid höjdpunkterna i säsongen och drar till sig stor uppmärksamhet från fans och media.

Real Betis är också känt för sin offensiva och underhållande spelstil. Klubben har alltid prioriterat anfallsspel och har haft många framstående spelare genom åren. Dessutom är Estadio Benito Villamarín en imponerande arena som ger en fantastisk atmosfär under matcherna.

Sammanfattningsvis är Real Betis en historisk och älskad fotbollsklubb med en passionerad supporterbas och en imponerande fotbollshistoria. Klubbens framgångar och lojalitet från sina fans gör den till en viktig del av den spanska fotbollskulturen.

11 Mar, 01:23
Villarreal fortsätter vara svårslaget i La Liga i fotboll. I matchen mot Real Betis borta blev det seger med 3-2 (1-2). Det var åttonde matchen i rad utan förlust.

Atletico Madrid vann på hemmaplan mot Real Betis

4 Mar, 08:00
Atletico Madrid ledde med 2-0 i paus mot Real Betis i söndagens match på hemmaplan i La Liga. I andra halvlek kom Real Betis närmare, men Atletico Madrid kunde hålla undan till seger 2-1.

Klar seger för Real Betis mot Atlethic Bilbao på Benito Villamarin

26 Feb, 08:00
En halvtidsledning med 2-1 utökades i andra halvleken när Real Betis slog Atlethic Bilbao på hemmaplan i La Liga i fotboll. Till slut blev det 3-1 till Real Betis.

Mållöst mellan Real Betis och Alaves

19 Feb, 10:00
Varken hemmalaget Real Betis eller bortalaget Alaves lyckades spräcka nollan i söndagens match i La Liga i fotboll. Matchen slutade 0–0.