Celta Vigo vann mot Real Betis
Celta Vigo vann mot Real Betis - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/abaca press

Mot Celta Vigo kom förlusten på länge för Real Betis

Real Betis har varit imponerande stabilt senaste tiden i La Liga i fotboll, och hade inför matchen 13 matcher i rad utan förlust. Mot Celta Vigo på bortaplan tog det dock stopp. 2-1 (1-1) blev segersiffrorna för Celta Vigo.

Williot Swedberg stod för Celta Vigos avgörande mål på stopptid.

Real Betis fick en bra start på matchen. Aitor Ruibal slog till, redan i sjätte minuten.

Celta Vigo kvitterade till 1-1 i 16:e minuten, genom Iago Aspas på straff. Det matchavgörande målet kom på tilläggstid, när Williot Swedberg slog till och gjorde 2-1 för Celta Vigo. Swedberg fullbordade därmed lagets vändning.

Celta Vigo har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 6–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Real Betis har fyra oavgjorda och en förlust och 3–4 i målskillnad. Det här var Celta Vigos tredje uddamålsseger den här säsongen.

Celta Vigos nya tabellposition är 17:e plats, medan Real Betis är på sjunde plats.

I nästa match, lördag 13 januari, har Celta Vigo Mallorca borta på Estadi de Son Moix 16.15, medan Real Betis spelar hemma mot Granada 21.00.