Barcelona vann med 5–1 mot Real Sociedad.
Barcelona vann med 5–1 mot Real Sociedad. - Foto: SCANPIX
Messi gjorde så klart (!) två mål i matchen.
Messi gjorde så klart (!) två mål i matchen. - Foto: SCANPIX
Barcelona ryckte därmed redan nu i från Real Madrid i tabellen.
Barcelona ryckte därmed redan nu i från Real Madrid i tabellen. - Foto: SCANPIX

Barcelona tryckte gasen i botten - direkt i premiären

Barcelona fick en kanonstart i La Liga. Lionel Messi gjorde två mål i 5–1-seger mot Real Sociedad på Nou Camp

Barcelona–Real Sociedad – (4–1)

Målen: 1–0 (4) Carles Puyol, 1–1 (9) Chori Castro, 2–1 (11) Lionel Messi, 3–1 (16) Lionel Messi, 4–1 (41) Pedro, 5–1 (84) David Villa.

BARCELONA. Förra säsongen gjorde Lionel Messi makalösa 50 ligamål för Barcelona och slog alla tiders målrekord i fotbollshistorien. Men för Barcelona gick det sämre. Klubben vann bara Copa del Rey och slutade tvåa bakom rivalerna Real Madrid i ligan.

Efter Reals poängtapp mot Valencia hade Barcelona chans att koppla ett tidigt grepp i tabellen – och den tog dem. Självklart med Messi som segerorganisatör.

I en målrik historia gjorde 25-åringen två mål – på fem minuter. De första 16 minuterna gjorde Barcelona tre och Real Sociedad ett mål. Och för den nye tränaren Tito Vilanovas lag var det självklart (!) bara början.

Innan matchen var slut hade både Pedro och David Villa hunnit öka på Barcelonas ledning. För Villa var det särskilt speciellt. Anfallaren bröt benet i vintras och missade både ligaavslutningen och EM. Efter hans mål kostade han på sig att dra av sig tröjan och visa världen en bild på sin familj med texten: "Det hade aldrig gått utan er".

En bra början för Barcelona som vann matchen med 5–1 och därmed redan har två poäng ned till de största rivalerna Real Madrid.