Laget spelvägrade – domaren blåste av den spanska cupmatchen

Racing Santander vägrade spela sin kvartsfinal i spanska cupen. Efter att inte ha fått lön på fyra månader stod spelarna stilla på planen.


Racing de Santander

Bildades: 1913.

Hemmaplan: El Sardinero.

Publikkapacitet: 22 222 åskådare.

Antal säsonger i La Liga: 44.

Bästa resultat under 2000-talet: 6:a i La Liga 2007-2008.

Under torsdagen möttes Racing Santander och Real Sociedad i kvartsfinal i spanska cupen. Åtminstone skulle de ha gjort det.

Redan innan matchen hotade spelarna med att inte spela om inte hela klubbens styrelse hade avgått fram till matchstart. Styrelsen satt kvar och spelarna kom ut på planen, men gjorde inga försök att hämta upp 1–3-underläget från den första matchen.

Vägrade spela

Direkt efter att domaren blåste igång matchen samlades Racing Santanders spelare i en linje vid mittcirkeln. Även spelare och ledare som satt på bänken ställde sig vid sidlinjen i samma position, stillastående med armarna runt varandra.

Efter några sekunder blåste domaren av spelet och Santander-målvakten förklarade för honom att laget vägrade spela. Därmed blåste domaren av matchen och segern tilldömdes bortalaget Real Sociedad.

"Vi har gett upp det vi älskar mest"

Protesten kretsar kring att spelarna inte har fått lön på fyra månader och nu har tröttnat på situationen.

– Vi har gett upp det vi älskar mest av allt. Vi ville spela men kunde inte när de trampar på våra rättigheter. Att spela kvartsfinalen var en dröm för oss alla. Allt har gått bra och det var en skam att det slutade så här men vi var säkra på vår sak, säger spelaren Mariano Sanz enligt Aftonbladet.

Det var inte första gången som de protesterade. I cupmötet mot Almería spelvägrade laget under 20 sekunder


/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!