JUST NU: Danmark leder i halvtid

Svensk försvarstavla gav Danmark 1-0 – straffmiss av Källström.

Danmark leder med 1-0 efter en halvlek på Råsunda. Thomas Kahlenberg gjorde målet efter en horribel rensning i eget straffområde av Mikael Nilsson. Den svenske högerbacken slog bollen rakt på Kahlenberg som styrde in den bakom en maktlös Andreas Isaksson. Målet kom i den 22:a matchminuten.

Tung uppförsbacke för Sverige som redan i den tolfte minuten fick en jättechans att ta ledningen. Domaren Mike Riley blåste straff när Olof Mellberg hölls fast i samband med en svensk hörna.

Kim Källström fick förtroendet som straffskytt och slog en hård straffspark till höger om Danmarks målvakt Thomas Sörensen. Sörensen gick dock åt rätt håll och gjorde en utmärkt räddning.

–Vi spelar helt okej tycker jag. Det är två tillfälligheter som gör att vi ligger under. Ett försvarsmisstag och min straffmiss, säger Källström till TV6.

Zlatan Ibrahimovic slog en frispark tätt utanför redan i den andra matchminuten. Zlatan har även hunnit med att ge Daniel Agger en lätt armbåge i ansiktet. I övrigt har storstjärnan varit osynlig.