Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vinna eller försvinna-läge i kvalet

- 06/06/2009, 12:11 -

"Ska vi ha en realistisk chans att komma etta i gruppen måste vi vinna den här matchen."

I kväll gäller det. "Derby" mot Danmark och enkla förutsättningar:

–Ska vi ha en realistisk chans att komma etta i gruppen och slippa kvala så måste vi vinna den här matchen, säger förbundskapten Lars Lagerbäck inför VM-kvalet.

Efter tre 0-0 matcher i kvalet hittills har Sverige hamnat i en bekymmersam situation. Det måste börja ramla in ett par trepoängare också, om det ska kunna bli VM-spel i Sydafrika nästa sommar.

Vid förlust mot Danmark finns visserligen alla chanser kvar, men samtidigt ökar risken för ett ovisst playoff-spel mot någon av de andra grupptvåorna.

Till Sveriges fördel talar att två av matcherna hittills spelats mot Portugal, den på pappret starkaste motståndaren i gruppen.

–Med all respekt för Malta, så har de (Danmark) i alla fall mött dem två gånger. Vi har mött Portugal två gånger och inte mött Malta alls ännu, säger Lars Lagerbäck.

Försvarsspelet håller

De två täta matcherna mot Portugal visar att Sveriges försvarsspel håller måttet även mot tufft offensivt motstånd. Men samtidigt har det bara blivit två mål på de fyra kvalmatcherna hittills.

En stor del av förhoppningen sätts därför till Zlatan Ibrahimovic, den nyblivne skyttekungen i italienska serie A, även om Lagerbäck väljer att framhålla kollektivet.

–Självklart är Zlatan en väldigt viktig spelare, eftersom han kan göra unika saker på planen. Vissa spelare kan göra väldigt avgörande insatser i matchen, men ingen blir nyckelspelare, det är ju ett lag, säger han.

Matchen på Råsunda i kväll börjar klockan 20.

Danmark leder kvalgruppen

Förutsättningarna: Danmark leder kvalgruppen och är, med en match mer spelad, sju poäng före Sverige.

I nuläget ligger Sverige dessutom efter både Ungern och Portugal och tre svenska poäng är troligen ett måste om chansen till gruppseger ska finnas kvar.

Skrivet av: