Sydafrika stoppad av egen spelare

Sydafrika hade vunnit öppningsmatchen i "för-VM" om det inte vore för Bernard Parker.

Öppningsmatchen i Confederations Cup, även kallat "för-VM", mellan värdnationen Sydafrika och de asiatiska mästarna Irak blev en riktg snackis efteråt. Men det var knappast spelet i sig som bjöd in till diskussion, utan det som hände med sex minuter kvar av matchen.

På ett sydafrikanskt inlägg från vänsterkanten var Iraks målvakt Mohammed Kassif ute och hängde tvätt. Bollen nådde hemmalagets Kagisho Dikgacoi som bara hade att nicka in bollen i öppet mål. Problemet var bara att medspelaren Bernard Parker i sin iver att nå bollen hade hamnat på mållinjen och därifrån hindrade Dikgacois nick att gå i mål.

I övrigt bjöd inte matchen på någon vi kommer minnas. Tempot var lågt och chanser saknades. De få möjligheter som ändå uppstod vaskade Sydafrika fram och ett segermål för Bafana Bafana hade inte varit orättviast.

En positiv nyhet är dock att de 50 000 åskådare som hade hittat till Ellis Park i Johannesburg skapade ens tämning som redan nu får oss vilja skuva fram tiden sisådär 365 dagar – VM 2010.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.