Fredag 24 Sep
Stockholm

Sydafrika stoppad av egen spelare

Sydafrika hade vunnit öppningsmatchen i "för-VM" om det inte vore för Bernard Parker.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Öppningsmatchen i Confederations Cup, även kallat "för-VM", mellan värdnationen Sydafrika och de asiatiska mästarna Irak blev en riktg snackis efteråt. Men det var knappast spelet i sig som bjöd in till diskussion, utan det som hände med sex minuter kvar av matchen.

På ett sydafrikanskt inlägg från vänsterkanten var Iraks målvakt Mohammed Kassif ute och hängde tvätt. Bollen nådde hemmalagets Kagisho Dikgacoi som bara hade att nicka in bollen i öppet mål. Problemet var bara att medspelaren Bernard Parker i sin iver att nå bollen hade hamnat på mållinjen och därifrån hindrade Dikgacois nick att gå i mål.

I övrigt bjöd inte matchen på någon vi kommer minnas. Tempot var lågt och chanser saknades. De få möjligheter som ändå uppstod vaskade Sydafrika fram och ett segermål för Bafana Bafana hade inte varit orättviast.

En positiv nyhet är dock att de 50 000 åskådare som hade hittat till Ellis Park i Johannesburg skapade ens tämning som redan nu får oss vilja skuva fram tiden sisådär 365 dagar – VM 2010.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela