Svensson hoppas på nya mål

- 20/06/2009, 18:25 -

"Jag tycker att vi är bättre än Italien", säger Gustav Svensson till Nyheter24.

Det blev ingen svensk fest efter gårdagens U21-match mot Italien. Med ett mål vardera av Mario Balotelli och Robert Aquafresca, såg Italien till att sätta stopp för Sveriges framfart.

Det är dock många som menar att Sverige var bättre än Gli Azzurini – något Gustav Svensson är beredd att hålla med om.

– Det är väl mest tungt just nu. Att vi förlorar på det sättet som vi förlorar. Jag tycker att vi är bättre än Italien, säger den 22-årige mittfältaren till Nyheter24.

Vad tycker du om matchen?

– Svårt att säga. Vi har matchen så som vi vill ha den. Vi har kontroll på den, tycker jag. Men sen få de in 1-0 ändå och då är de riktigt bra.

Hur kändes det när de fick in det där första målet?

– Det var tungt. Det var deras första skott på mål, tror jag. Deras första målchans över huvud taget. Det var lite tungt, men vi jobbade på ändå, vi vet att vi är starka ändå och vi tar över matchen lite mer. Sen får de en utvisning också och då tar vi över matchen ännu mer, säger IFK-spelaren, som menar att han inte såg vad som hände mellan Pontus Wernbloom och Balotelli.

Hur tycker du att Italien spelade?

– De är grymma på det de gör. De backar hem och tar död på tiden. Även om vi kommer till mycket inlägg är de väldigt bra på att få bort dem. Vi kom aldrig riktigt till några farliga avslut.

Tror du på en finalplats?

– En semifinalplats ska vi nog kunna knipa. Om vi fortsätter att spela så här bra som vi har spelat.

Svensson, som stod för ett makalöst mål från distans mot öppningsmatchen mot Vitryssland, kan inte lova ett nytt supermål.

– Ett nytt supermål tror jag kanske inte, men ett mål i alla fall, förhoppningsvis. Det är inte alltid lätt att få en sån träff.

Skrivet av: