Bjärsmyr: "Vi siktar mot semin"

"Vi spelade bättre än Italien", säger Mattias Bjärsmyr till Nyheter24.


Det är dagen efter den tunga 2-1-förlusten mot Italien och landslaget ligger på en relativt bekväm andraplats. Endast ett oavgjort resultat mot Serbien krävs för att det svenska U21-landslaget ska ta sig vidare till semifinalen, och på så sätt uppnå målet som laget satte upp inför slutspelet.

Lagkaptenen, 23-årige IFK-backen Mattias Bjärsmyr, har talat med Nyheter24 och tycker att allt är bra i truppen just nu.

– Det ser bra ut. Alla är pigga och friska, säger den Serie A-aktuelle mittbacken till Nyheter24.

Hur har ni tagit förlusten?

– Det är klart att det hade varit mycket skönare med en vinst. Men nu blev det förlust och vi ser framåt. Vi ligger fortfarande tvåa och kan spela på resultat.

Vad var det som fattades i går?

– Det var väl att vi inte gjorde mål plus att vi släppte in två mål. Jag tycker att vi spelar precis som vi har sagt. På rätt sätt och skapar så pass många chanser för att kunna vinna matchen.

Trots att Sverige skapade massvis med chanser, dröjde det ända till den 89:e minuten innan Ola Toivonen kunde sätta bollen i mål. Att detta berodde på oskärpa från Sveriges sida, är inget som Bjärsmyr håller med om.

– Nej, det är små marginaler. De marginaler som vi hade med oss mot Vitryssland saknade vi i går.

Vad tar ni med er från matchen?

– Att vi spelar bättre än vad Italien gjorde. Vi har spelat bättre än båda lagen vi mött nu och det är något som vi får ta med oss.

Tror du på en finalplats?

– Det vet jag inte. Vi siktar mot semifinalen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!