USA vill fortsätta skrälla

Dags för final i Confederations Cup.


De flesta trodde på en final mellan Brasilien och någon av de europeiska tungviktarna Spanien eller Italien.

Men när Confederations Cup avgörs i kväll är det USA, med hammarbyaren Charlie Davies i laget, som utmanar brassarna om titeln.

Efter förlust i de två första matcherna snubblade sig amerikanerna vidare från gruppspelet efter seger mot Egypten. Egyptierna och Italien slogs ut. I semifinalen var europamästarna från Spanien storfavoriter, men USA vann med 2-0 och bröt spanjornernas svit på 35 raka matcher utan förlust.

Kvällens final blir amerikanernas första i en stor internationell turnering. Och motståndet blir alltså svårast tänkbara.

Brasilien tog en odiskutabel 3-0-seger när lagen möttes i gruppspelet för en dryg vecka sedan. USA:s förbundskapten Bob Bradley tror att hans lag har lärt sig av de misstag som gjordes den gången.

– Vi inledde riktigt dåligt i den matchen. Vi agerade passivt och spelade långsamt, och det kan man inte göra mot Brasilien, säger Bradley till FIFA:s hemsida och fortsätter:

– Nu får vi en andra möjlighet att störa Brasilien. Spelar vi smart och agressivt, som vi gjorde mot Egypten och Spanien, så har vi en bra chans.

USA - Brasilien, Confederations Cup, final, SVT1, klockan 20:30.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!