Vänder det för Sverige i kväll?

Träningslandskampen mot Finland är viktigare än vad den borde vara.


Det har gått väldigt trögt för Sverige i VM-kvalmatcherna och laget har efter sex matcher endast lyckats skrapa ihop nio poäng. Landslaget ligger på en femteplats och för första gången på flera år riskerar Sverige att hamna utanför ett slutspel.

I kväll ställs de mot Finland. Då bör det vara stunden som Lars Lagerbäcks gäng tar sig själva i kragen och lyfter på sig. Då bör det vara dags för Marcus Berg att visa att han hör hemma i A-landslaget. Då bör det var dags ett nytt lag att kliva fram. Kvällens match är förvisso endast en träningslandskamp. Trots det betyder den otroligt mycket.

– Det är inte alltid man hittar en så lämplig motståndare inför en viktig kvalmatch, men nu har vi gjort det, säger Lagerbäck om kvällens motståndare till SVT.

Förbundskaptenen har tagit ut fem spelare från U21-EM. Tre av dem är debutanter. Ola Toivonen, Pontus Wernbloom och Mikael Lustig heter de nya spelarna. Missar matchen gör dock Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson. Båda anfallarna är skadade vilket öppnar upp för Johan Elmander och Berg. Succéspelaren Rasmus Elms fotskada håller honom borta från startelvan. Däremot kommer han att vara tillgänglig på bänken.

Finland kommer till matchen med nästan hela truppen tillgänglig. Jonatan Johansson och Hannu Tihinen har lämnat återbud på grund av skador och istället har Toni Kuivasto och Joni Aho kallats in.

Kvällens motståndare har efter drömstart i kvalet halkat ned till en tredjeplats. Med fem poäng under Ryssland är det inte särskilt mycket som talar för att de för första gången kan kvala in till ett mästarskap.

Sveriges startelva:

Eddie Gustafsson – Behrang Safari, Daniel Majstorovic, Olof Mellberg, Mikael Nilsson – Samuel Holmén, Anders Svensson, Kim Källström, Sebastian Larsson – Johan Elmander, Marcus Berg.

Sverige - Finland, Tv8, 20:00

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.