Zlatans Laul-attack: "Fan vad ful du är"

Reportern talar ut om påhoppet.


Aftonbladets reporter Robert Laul och landslagets stjärna Zlatan Ibrahimovic har en komplex relation. Efter matchen mot Malta på onsdagskvällen gick Zlatan till attack mot Laul.

"Vi stod ett gäng journalister runt Zlatan, däribland jag själv, och någon ställde en fråga. Mitt i svaret avbryter Zlatan sig själv, spänner ögonen i mig, och säger utan tillstymmelse till ironi: "Åh fy fan vad ful du är"", skriver Robert Laul på sin blogg .

– Uppenbarligen gillar han inte att vi har rätt att ta del av landslaget. Det var hans sätt att förnedra oss i stället, kommenterar Laul händelsen för Dagens Media .

Relationen Laul Ibrahimovic blev infekterad redan för många år sedan då Laul publicerade en parodisk kontaktannons i Sportbladet i Zlatans namn. Zlatan vägrade länge ge intervjuer till tidningen men när nye chefredaktören Jan Helin packade väskan och reste till Milano tog stjärnan bladet från munnen.

Intervjurätten är exklusiv för Helin och förhållningsreglerna är klara: När chefredaktören inte är med kan tidningen få lyssna på andra journalisters frågor, men inte ställa några egna.

Nu återstår att se om Aftonbladet kör hårt mot hårt och kontrar med en Zlatan-bojkott i framtiden.

Det är inte första gången Zlatan retas med journalister. Patrick Ekwall fick höra att han luktade illa. Kolla klippet här.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.