Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Erik Hamréns sista presskonferens: "Medalj i mästerskap har inte varit realistiskt"

- 23/06/2016, 14:32
Erik Hamrén är klar som svensk förbundskapten.
1 av 3

Erik Hamrén är klar som svensk förbundskapten.

Bildbyrån

2 av 3

Bildbyrån

3 av 3

Bildbyrån

Erik Hamrén höll i dag sin sista presskonferens innan han kliver av som svensk förbundskapten.

Uttåg i gruppen i två raka EM-slutspel. Misslyckat VM-kval. I dag avslutar Erik Hamrén sin tid som svensk förbundskapten och anser att han gjort vad som förväntats.

– Förbundets målsättning är att ta sig till slutspel. Som förbundskapten bedöms man mycket på resultat. Vi har nått två av tre möjliga mästerskap. Det är godkänt, säger Hamrén.

När 58-åringen tillträdde som förbundskapten för sex och ett halvt år sedan sa Zlatan Ibrahimovic att "Erik har lovat mig en medalj". Så blev inte fallet. Nu är båda ett avslutat kapitel i svensk landslagshistoria och utan någon medalj i bagaget.

– Det klart att jag hellre hade velat ta medalj än att bara ta oss till slutspel, men det har inte varit realistiskt för Sverige.

Han passar också på att hylla Zlatan.

– Det har varit fantastiskt att få jobba med en av världens bästa fotbollsspelare. Många i media tyckte Sverige var bättre utan Zlatan innan jag kom in som förbundskapten. Jag tycker tvärtemot.

Erik Hamrén tackar också alla som jobbat i hans närhet under alla dessa år.

– Jag har verkligen uppskattat och älskat att få äran att leda vårt landslag. En stor erfarenhet för mig som ledare och för mig som person. Jag är stolt över att få jobba med alla spelare och ledare. Ett extra stort tack till alla som varit med under hela den här tiden, säger Hamrén.

Nu tillträder IFK Norrköpings guldtränare Janne Andersson som ny förbundskapten.

Läs också om Zlatans fina hälsning till de svenska supportrarna efter sin sista landskamp.

Kommer du sakna Hamrén i landslaget?