Erik Hamrén är klar som svensk förbundskapten.
1 av 3
Erik Hamrén är klar som svensk förbundskapten. - Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Erik Hamréns sista presskonferens: "Medalj i mästerskap har inte varit realistiskt"

Erik Hamrén höll i dag sin sista presskonferens innan han kliver av som svensk förbundskapten.


Uttåg i gruppen i två raka EM-slutspel. Misslyckat VM-kval. I dag avslutar Erik Hamrén sin tid som svensk förbundskapten och anser att han gjort vad som förväntats.

– Förbundets målsättning är att ta sig till slutspel. Som förbundskapten bedöms man mycket på resultat. Vi har nått två av tre möjliga mästerskap. Det är godkänt, säger Hamrén.

När 58-åringen tillträdde som förbundskapten för sex och ett halvt år sedan sa Zlatan Ibrahimovic att "Erik har lovat mig en medalj". Så blev inte fallet. Nu är båda ett avslutat kapitel i svensk landslagshistoria och utan någon medalj i bagaget.

– Det klart att jag hellre hade velat ta medalj än att bara ta oss till slutspel, men det har inte varit realistiskt för Sverige.

Han passar också på att hylla Zlatan.

– Det har varit fantastiskt att få jobba med en av världens bästa fotbollsspelare. Många i media tyckte Sverige var bättre utan Zlatan innan jag kom in som förbundskapten. Jag tycker tvärtemot.

Erik Hamrén tackar också alla som jobbat i hans närhet under alla dessa år.

– Jag har verkligen uppskattat och älskat att få äran att leda vårt landslag. En stor erfarenhet för mig som ledare och för mig som person. Jag är stolt över att få jobba med alla spelare och ledare. Ett extra stort tack till alla som varit med under hela den här tiden, säger Hamrén.

Nu tillträder IFK Norrköpings guldtränare Janne Andersson som ny förbundskapten.

Läs också om Zlatans fina hälsning till de svenska supportrarna efter sin sista landskamp.

/
/
Kommer du sakna Hamrén i landslaget?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Chelsea-stjärna anklagas för rasism

Västerås vände – kvitterar i semifinalen

1 timme sedan
Det är bortalagens semifinalserie så här långt mellan Edsbyn och Västerås.

Frölunda föll – i stjärnans comeback

2 timmar sedan
Frölundas lagkapten Hanna Olsson slet av muskelsenorna i baksida lår och säsongen såg ut att vara över. Men i den första semifinalen mot Luleå var stjärnan tillbaka. Trots det blev det förlust för Frölunda.

"Bajens" besvikelse: Missar slutspel i cupen

2 timmar sedan
Depp i Hammarby. Jubel i Mjällby. Efter 1–1 går Mjällby vidare till kvartsfinal i svenska cupen – samtidigt som Hammarby är utslaget.

Så stöttades Henke Larsson under den framgångsrika karriären: ”Det är respekt”

idag 16:52
Henrik Larsson slog igenom ordentligt i och med Sveriges VM-brons i fotboll 1994. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om den folkkära fotbollsikonen.

Studio Allsvenskan: "Det är det värsta jag har sett"

idag 16:01
Malmö FF:s backstjärna Martin Olsson, 36, knockade Varbergs Robin Tranberg. Det får poddstjärnan Marcus Birro att rasa. – Det är det värsta jag har sett, säger han i Studio Allsvenskan.