"Inte så länge det finns blod i venerna"

Maradona vägrar lämna jobbet som landslagstränare.


Argentina kan vara på väg att missa sitt första VM-slutspel någonsin. Och det med nationalikonen Maradona vid rodret. En man som trots sitt långt från helgonlika leverne jämställts med Jesus av många argentinska fotbollsfans. En ikonstatus som säkert ger det argentinska fotbollsförbundet en del huvudvärk - should he stay or should he go?

En sak som är säker är att den gamle bolltrollaren inte kommer att lämna sitt landslag frivilligt. Det är med stor dramatik argentinaren replikerar pressens krav på hans avgång.

– Jag kommer inte sluta så länge det bara finns en droppe blod i mina vener, säger han enligt Guardian.

Hans attityd till pressen är lika misstänksam som Lagerbäcks, men man får ge honom att där Lagerbäck är buttert svävande, där är Maradona knivskarpt underfundig.

– Jag har stått ut med er kritik sedan jag var 15 år gammal. Jag är 48 nu och ni ska inte få knäcka mig, säger han enligt Guardian.

– Vi har kvalificerat oss via playoff förut och ingen har dött.

På onsdagsnatten förlorade Argentina kvalmatchen mot Paraguay med 1-0. Argentina ligger just nu på femte plats i gruppen. Det innebär att de kan tvingas till playoff-spel för att ta sig till VM då endast de fyra första i gruppen är direktkvalificerade.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!