Torsdag 28 Okt
Stockholm

Drömmen levde - i en kvart

Sveriges utskåpning räckte inte.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Blågult hade behövt mirakelhjälp från Malta men så blev det icke.

I 15 minuter levde VM-drömmen för Sverige.

Malteserna hade nämligen 0-0 på Portugal exakt så länge innan Nani smällde in 1-0.

Slutresultatet skrevs till 4-1 (3-0) efter en fin svensk första halvlek.

– Är det slut så är det slut. Det har varit en underbar resa trots att den fick ett bittert slut, säger en samlad Lars Lagerbäck till Viasat.

Men Lagerbäck hade hoppats avsluta sin landslagskarriär efter VM i Sydafrika.

– Det är gjort nu, det är inget vi kan göra något åt i dag. Visst känns det lite bättre att vi vann i dag men att vi missar slutspelet känns surt, säger Lagerbäck.

Matchen på Råsunda, den var inget annat än en svensk utskåpning.

Redan efter sex minuters spel höll sig Olof Mellberg framme och skallade in Kim Källströms vänsterhörna.

Och det syntes att Sverige spelade avslappnat. Kanske för det hopplösa utgångsläget. Kanske för att de i den här kvalmatchen inte hade ett dugg att förlora.

Anders Svenssons djupledsboll mot Elmander efter elva spelade minuter var smart.

Den ställde det albanska försvaret men Boltonproffset var något seg med att starta löpningen. Chansen som kunde inneburit en utökning rann ut i intet.

Efter 21 minuter ersätter Daniel Andersson en skadad Kim Källström och efter en dipp får Sverige kontroll över spelet igen men det renderar inte i några farligare chanser.

Efter 40 spelade minuter är Marcus Berg först på en slarvig bakåtpassning och han hinner före Samir Ujkani i Albaniens mål. Bollen är nära att rinna ut till inspark men Berg glidtacklar in 2-0 till Sverige.

Inhopparen Berg är även delaktig i Sveriges tredje mål.

Efter en frispark på högerkanten slår Sebastian Larsson en precis frispark mot bortre delen av straffområdet som Berg nickar ner - och vem dyker inte upp där om Olof Mellberg som skickar in sitt andra mål och 3-0 i nät.

Drygt 10 minuter från slutet får Zlatan Ibrahimovic en smäll mot högerknä i straffområdet - och han ersätts av Markus Rosenberg.

Med fyra minuter kvar av matchen tar Anders Svensson sats mot det albanska målet och vilken rusch sen. Han dribblar bort en spelare på mittplan och tunnlar sedan målvakten fram till 4-1 i en match som mycket väl kan vara Elfsborgsstjärnans sista i blågult.

– Det var ju ett bra sätt att avsluta på om de nu blir så, säger Anders Svensson som inte kunde svara på om det var hans sista match i blågult i TV6.

Andra halvlek blir för övrigt en trist historia och Portugal, de trummade bara på mot Malta...

Nä, det blev inget mirakel den här kvällen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela