Lasse avslutade med seger

Hyllades av Råsundas publik efteråt.


Han tog farväl med en seger.

Och hyllades av de svenska fansen på Råsunda efter slutsignalen - med en svensk halsduk runt halsen.

Lars Lagerbäcks landslagsera är över.

– Jag kommer se tillbaka på det här med glädje och tacksamhet. Jag är oerhört tacksam för det jag varit med om.

På presskonferensen efter matchen tackade den avgående förbundskaptenen för sina elva år i seniorlandslaget.

– Först och främst vill jag ge en eloge till killarna. Spelarna genomför matchen bra rakt igenom, det är ändå mest surt allafall att man missat att ta sig till VM i Sydafrika ,säger han och fortsätter:

– Känslan är lite kluven på något sätt. Jag behöver inte bekymra mig för vilka matcher man ska se till helgen alla fall. Minnen från stödet av fansen är stora. Som i Portugal (EM) och i Tyskland på Olympiastadion, femtio tusen svenska åskådare (VM). Det är minnen jag bär med mig hela livet.

På frågan hur han ser på utgången av det här kvalet svarar Lars Lagerbäck:

– Vi har inte varit tillräckligt bra helt enkelt och det är små marginaler, säger han innan han svarar på hur han ser på kontakten med de spelarna som följt med honom under den elva år långa eran:

– Det är viktigt att den som ska jobba med landslaget får med rutinerade spelare. Det är mycket viktigt. Jag har pratat med Henke (Larsson) lite på förmiddagen och det är klart man känner lite extra för de här spelarna som varit med hela resan. Det är lite som ett brödraskap.

Vilka råd vill du ge din efterträdare?

– All lycka. Jag tror att man aldrig ska underskatta att man ska ha en stomme som är erfaren.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

1 timme sedan

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.