Lagrell i möte med Hamrén

Är i Trondheim för att träffa Sveriges näste förbundskapten i fotboll.


Förbundsbasen Lars-Åke Lagrell är i Trondheim för att göra klart med Erik Hamrén som Sveriges näste förbundskapten i fotboll.

Inom kort kan Lars Lagerbäcks ersättare vara utsedd.

– Jag hoppas att det kan komma besked inom något dygn, men det kan också ta några dygn, säger Lagrell till TV4.

– Om vi börjar komma i mål med en kandidat och han säger att han vill ta ett par dagar att resonera med sin familj så kan man inte säga nej till det.

Lagrell sticker inte under stolen med sina intentioner.

– Jag ska naturligtvis träffa Erik Hamrén. Det är ju inte någon överraskning för någon. Vi ska ha ett samtal på några timmar. Sedan får vi se vad det blir för utfall av det samtalet. Vi kommer inte göra upp någonting nu, utan det här är ett led i det arbete vi gör. Vi kommer träffa en, två eller tre kandidater nu, säger han till Expressen.

Hamrén som firade ligaguldet med Rosenborg i helgen sägs vara intresserad av jobbet. Men har samtidigt indikerat att han kommer att stanna i Trondheim.

– Jag är tränare i Rosenborg även 2010. Det är det enda som jag förhåller mig till, säger Hamrén till Adresseavisen.

Lagrell vill först han bekräftelse innan han för vidare frågan till Rosenborg.

– Jag pratar med Erik. Först och främst måste vi veta att han är intresserad. Om han är intresserad ska vi nog lösa det med Rosenborg också, säger Lagrell till Expressen.

Mer information följer.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.