EXTRA: Hamrén stoppas av Rosenborg

Blir kvar i klubben. Förhandlingarna havererade. Förbundet fick kalla handen av Rosenborg.


Förbundet och tränaren är för långt ifrån varandra. Tränaren nobbar landslaget. Hamrén blir kvar i Rosenborg. Det står klart efter ett två timmar långt förhandlingsmöte vid lunchtid på fredagen.

– Tyvärr kan vi konstatera att parterna står allt för långt ifrån varandra för att det ska kunna öppnas en möjlighet för Erik Hamrén att bli vår näste förbundskapten, säger SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell i ett pressmeddelande.

Rosenborg fick som de ville och får nu behålla sin guldtränare.

– Vi blev eniga om att avstånden var för stora för att vidare diskussioner skulle vara meningsfulla och leda någonstans, säger Terje Svendsen i Rosenborg.

– Vi tog varandra i hand efter mötet och nu förhåller vi oss till att Erik har kontrakt med oss under 2010

Många trodde nog att Rosenborgs upptrissade vapenskrammel bara var en förhandlingstaktik för att höja priset på Hamrén. Det visade sig att Lagrells omskrivna möte med Hamrén kan ha förstört förhandlingarna redan innan de var påbörjade.

Nu står det klart att norrmännen menade allvar.

Därmed har Lagrell fått nobben från två huvudkandidater till posten - Erik Hamrén och Sven-Göran Eriksson. Det hade han nog inte räknat med.

Nu fortsätter arbetet med att hitta en förbundskapten.

– Uppdraget som svensk förbundskapten är stimulerande och det lockar de tränare vi talat med. Att det i praktiken sedan inte kan lösas i ett eller annat fall är sådant vi får leva med.

– Vi fortsätter nu vårt arbete, Eriks namn stryks, och vi kommer att hålla tempot uppe för att så fort det är möjligt kunna utse en ny förbundskapten och det är allt vi har att säga för tillfället, säger Lars-Åke Lagrell.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!