Lennartsson allt närmare landslaget

Jörgen Lennartsson har talat med Eric Hamrén.


Frågan om vem som permanent övertar assisterande förbundskaptensplatsen återstår. Roland Anderssons ersättare är ännu inte funnen, men mycket tyder på att det bli U21-kaptenen Jörgen Lennartsson.

Sommarens succétränare har enligt uppgifter varit i kontakt med den nye förbundskaptenen Erik Hamrén. Diskussionen ska ha ägt rum för ett dagar sedan och samtalsämnet var assisterandeposten och framtiden.

Den temporära lösningen heter Marcus Allbäck. Hamrén kommer att ha Örgytes anfallare som assistent när landslaget möter Italien i den kommande landskampen den 18 november. Om det blir någon fortsättning efter det vet inte veteranen. Men om det skulle bli det skulle en kombination med ÖIS vara utesluten.

– Nej, det tror jag inte. Det är nog omöjligt, säger Allbäck till Sportday.

– Mitt kontrakt med Öis går ut siste november, och mitt uppdrag med landslaget gäller bara den här gången. Så när vi kommer hem från Italien och jag vet mer om landslaget, då får jag ta mig en funderare.

Landslagschefen Lasse Richt vill inte kommentera hur diskussionerna går angående assistentposten.

– Den frågan får ingen svar på. Vi jobbar på och den dagen som vi har något att säga så gör vi det, säger Richt till Nyheter24.

Anledningen till att Lennartsson tackat nej till den kommande landskampen, beror på att matchen ligger alldeles för tätt inpå U21-landslagets VM-kvalmatch mot Kazakstan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!