U21-hjältarna överens - ge oss Lennartsson

"En fantastiskt bra tränare."


Lars Lagerbäck har fått hård kritik för att inte slussa in unga spelare i landslaget. Nu kliver Lagerbäck tillbaka och ungdomarna vädrar morgonluft.

I somras charmades hela Sverige av U21-spelarnas orädda framfart i EM på hemmaplan.

Och hjältarna från i somras är överens - de vill att U21-tränaren Jörgen Lennartsson ersätter Lagerbäck. Nyheter24 har pratat förbundskaptensval med några av talangerna som kan bli landslagets ryggrad i framtiden.

Emir Bajrami, Elfsborg.

– Det viktigaste är att det är någon som har ett annorlunda tankesätt än Lagerbäck. Det är ingen hemlighet att han tänker lite defensivt.

– Jag tycker att Jörgen Lennartsson är jätteduktig och han brinner för fotbollen. Han är väl en kandidat. Svennis skulle inte vara helt fel heller. Han har mycket rutin.

– Men det viktigaste är att det är någon med ett nytt tankesätt, någon som vågar spela fotboll.

Pär Hansson, Helsingborg.

– Det finns ganska många namn. Erik Hamrén verkar vara duktig men jag har ju inte haft honom själv. Jörgen Lennartsson är en fantastiskt bra tränare.

– Framför allt kan han väldigt mycket om fotboll och jobbar mycket med glädje och harmoni. Han är bra på att bygga ett starkt lag.

Gustav Svensson, IFK Göteborg.

– Oj, det hade jag inte hört, säger en förvånad Gustav Svensson när Nyheter24 ger honom beskedet om Lagerbäcks avgång.

Men Gustav Svensson vill inte nämna något namn på vem som ska ta över.

– Det finns många bra tränare som skulle kunna göra ett bra jobb. Jörgen Lennartsson är absolut en som skulle gjort det bra.

Denni Avdic, Elfsborg.

– Jag tror att Jörgen Lennartsson absolut skulle kunna bli en bra ersättare. Han är en jävligt duktig tränare och speciellt med tanke på vad han gjorde i somras på EM. Han har visat sitt kunnande och jag tror han skulle vara bra för svensk fotboll.

Vad tror du om andra namn som nämns, som till exempel "Svennis"?

– Svårt att säga när man inte har haft dem. Jag har inte tänkt så mycket alls på det. Jag visste inte om att Lagerbäck har sagt upp sig än.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!