Zidane: Sluta skylla på Henry

Frankrikes förre landslagskapten och fotbollsstjärnan Zinedine Zidane: Irland måste acceptera att det här är en del av fotbollen.


Efter VM-kvalet mellan Frankrike och Irland har fotbollsstjärnan Thierry Henry sågats i Frankrike och i större delen av världen men i synnerhet Irland.

Anledningen är den hands som Henry gjorde sig skyldig till och som ledde till Frankrikes seger och Irlands förlorade VM-drömmar.

Kritiken har varit hejdlöst.

Bland annat från de forna franska fotbollsproffsen Emmanuel Petit och Bixente Lizarazu.

Det gick så långt att till och med Henry själv tyckte att matchen skulle spelas om.

Men nu går både förre detta landslagskaptenen och fotbollskonstnären Zinedine Zidane och Frankrikes vänsterback Patrice Evra till Henrys försvar.

Enligt Zidane måste världen sluta döma Henry:

–Han har fått ta för mycket. Sluta skylla på honom. Thierry Henry är ingen som fuskar. Det här är en del av spelet och Irland måste helt enkelt att sådana här saker kan hända under en fotbollsmatch, säger Zidane till CNN.

Henrys lagkamrat, Evra, föreslår att matchen spelas om. Men på Playstation.

– Vems är felet? Domarens. När jag tänker på att det finns vissa politiker som vill att matchen ska spelas om börjar undra om de ens vet om bollen är rund eller oval och de är de första som kommer att dricka champagne i Sydafrika (under VM). Själv kan jag spela om matchen när som helst: På Playstation, säger Patrice Evra till The Times.

Sedan hugger Evra mot alla kritiker, speciellt landsmännen, och kallar dem för hycklare:

– Att världens medier försöker förstöra Henry är ingenting konstigt. Men att vi, i Frankrike, gör det själva är oacceptabelt. Och det måste sluta. Om Henry skulle gått fram till domaren och fått honom att döma bort målet och vi förlorat hade samma personer börjat pratat om Thierry Henrys uppblåsta ego.

–Hade Henry gjort det skulle till och med jag säga till honom: "Titi", du förådde oss." Handsen var en instinktiv handling. Vilken sportsman kan ärligt titta på sig själv och låtsas att han inte skulle ha gjort det? Vem skulle ha gått till domaren och berättat om sin hands? Dessa människor är hycklare. Vi åker till Sydafrika. Så är det med det.

Att 32-årige Henry skulel sluta spela fotboll efter detta och inte vara med i VM är nonsens, enligt Evra.

–"Titi" är redan redo för Sydafrika. Om ett par dagar kommer det här vara borblåst, säger Unitedstjärnan Patrice Evra till The Times.

Se målet som förstörde irländarnas målfest:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.