Henry tänkte sluta i landslaget

"Absolut. I fredags, när det bara blev för mycket, var jag väldigt upprörd".


När Thierry Henry tog bollen med handen och passade fram William Gallas till segermålet i VM-kvalmatchen mot Irland hade han nog ingen aning om vad han hade ställt till med.

Men det dröjde bara två dagar - sen var den franske anfallaren nära att kasta in handduken.

– Absolut. I fredags, när det bara blev för mycket, var jag väldigt upprörd. Dagen efter matchen och dagen därpå kände jag mig ensam, riktigt ensam.

– Det är inte första gången (som jag övervägt att sluta i landslaget). Efter VM 2006 funderade jag på det, men det var för tidigt. Efter EM 2008 också, men det var fel tillfälle. Jag behövdes i det läget.

Men i slutändan valde Barcelonastjärnan att bita ihop.

– Trots allt som just har hänt och trots det faktum att jag kände mig sviken kommer inte jag att svika mitt land.

Henry har tidigare sagt att han anser att matchen mot Irland bör spelas om. Han ångrar även sitt målfirande.

– Jag borde inte ha gjort det, men det var uppriktigt sagt omöjligt att kontrollera efter allt vi hade gått igenom.

Henry har fått stöd från många lagkamrater som anser att det är den svenske domaren Martin Hansson som bör få kritik då han missade det uppenbara fusket.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

1 timme sedan

Ett ja och två nej till VM-spel

2 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.