Världsmästartränaren sågar Lagerbäcks Zlatantaktik

Men Lagerbäck slår tillbaka: "Det han pratar om gäller i alla fall inte för Zlatan och landslaget."


Världsmästartränaren Marcello Lippi tog förra året över Italien efter att ha sagt upp sig efter VM-guldet 2006. Sedan dess har han kämpat för att bygga upp ett nytt världsmästarlag.

Men till skillnad från 2006 har det mäktiga fotbollslandet Italien haft förvånansvärt svårt att fostra nya superstjärnor som till exempel Andrea Pirlo, Alessandro Del Piero och Francesco Totti.

Därför har Lippi tvingats till att bygga laget runt systemet till skillnad från tidigare där individerna har fått rubba på systemet.

Samtidigt tar han chansen att attackera Sveriges förre förbundskapten Lars Lagerbäck för att ha byggt det svenska landslaget enbart runt Zlatan Ibrahimovic.

 - För att kunna skapa ett vinnande lag är det viktigt att satsa på spelare som har ödmjukhet nog att ställa sina kompetenser till kollektivets förfogande snarare än spelare som tror att de är fenomen eller primadonnor, säger Marcello Lippi enligt La Repubblica.

 - Lag som byggs runt en särskild typ av spelare, som är född med en talang och anser att resten bör underordna sig, de lagen kan spela bra i vissa perioder, men de saknar kontinuiteten. Titta på Zlatan Ibrahimovic och Sverige som misslyckats med att kvalificerat sig till VM. Sedan har du Lionel Messis Argentina och Cristiano Ronaldos Portugal, båda lagen har haft problem i kvalet.

En förvånad Lars Lagerbäck förstår sig inte på kritiken - och är säker på att Lippi har fel.

 - Det han pratar om gäller i alla fall inte för Zlatan och landslaget. Tittar man över de här tolv åren, där Zlatan varit med sju-åtta, har vi nått bra resultat. Om han pratar om divor som inte vill göra sitt bästa för lagets räkning, så gäller det inte Zlatan eller svenska landslaget. Det är definitivt fel, säger Lagerbäck till eurosport.se.

- Men om det handlar om att en spelare inte gör sitt bästa för laget så har han rätt. Men så har det inte varit i svenska landslaget. Både Zlatan och de andra spelarna har nått bra resultat.

/
/
VM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!