Svensson tvingades avbryta tränininge.
1 av 3
Svensson tvingades avbryta tränininge. - Foto: SCANPIX
Anders Svensson stämplades hårt på den högra stortån. Nu kan veteranen missa onsdagens drabbning mot Oman.
2 av 3
Anders Svensson stämplades hårt på den högra stortån. Nu kan veteranen missa onsdagens drabbning mot Oman. - Foto: SCANPIX
Den 33-årige mittfältaren är en av lagets allra viktigaste spelare.
3 av 3
Den 33-årige mittfältaren är en av lagets allra viktigaste spelare. - Foto: SCANPIX

Svensson tvingades avbryta träningen

Anders Svensson fick en hård stämpling i dagens träning och det är säkert om mittfältaren kan medverka i onsdagens drabbning mot Oman.


På onsdag spelar det svenska landslaget sin första match i den kända januariturnén mot Oman. Eric Hamrén har tagit med en drös med spelare som mer än gärna skulle vilja visa upp sig för den nye förbundskaptenen och som redan nu gör allt för att komma med i startelvan mot sultanatet.

En av lagets allra viktigaste spelare är Elfsborgs Anders Svensson. Den 33-årige mittfältaren har vid flera tillfällen agerat lagkapten och hade en nyckelroll i Lars Lagerbäcks lagbygge.

Men nu kan den 103-faldige landslagsmannen komma att missa onsdagens drabbning. I en närkamp med Örebros mittback Michael Almebäck fick den förre Southampton-spelaren en hård stämpling på höger stortån.

Smärtan blev alldeles för mycket för Svensson, som tvingades gå av planen. Han försökte sedan fullfölja träningen men det var omöjligt och klev snabbt av.

Den Göteborgsfödde spelarens fot bandagerades och det är osäkert om Svensson kan medverka i onsdagens drabbning.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.