Tisdag 18 Maj
Stockholm

FIFA: Henry slipper bestraffning

Fransmannen kan pusta ut - det blir VM i Sydafrika, trots handsbollen mot Irland.
1 av 2
Fransmannen kan pusta ut - det blir VM i Sydafrika, trots handsbollen mot Irland. Foto: Scanpix
2 av 2

Fransmannen kan pusta ut - det blir VM i Sydafrika, trots handsbollen mot Irland.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Disciplinkommitténs slutsats är att man inte finner någon anledning att behandla saken, då en boll som tagits med handen inte kan ses som en allvarlig regelöverträdelse. Det finns inte heller några andra lagar som tillåter kommittén att ge avstängningar för händelser som missats av domarteamet", säger Fifas disciplinkommitté i ett pressmeddelande under måndagen.

Härmed är granskningen av den kontroversiella handsbollen mot Irland i VM-kvalet nu officiellt avslutad. Fifas slutsats innebär att Thierry Henry inte missar några VM-matcher med Frankrike i Sydafrika till sommaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela