Här gör Dahlin bort sig. - Foto: SCANPIX/AP
10 av 10

Ranegie enda ljuset - Dahlin gjorde bort sig

Sverige klarade oavgjort mot Syrien, men allt annat var ett fiasko.

Matchen hade knappt börjat  innan en svensk stått för årets tabbe.

Sveriges målvakt Johan Dahlin försökte i den femte minuten finta bort Syriens anfallare Raja Rafe. Men Dahlin var inte ens nära att lyckas, utan Rafe snodde åt sig bollen och kunde enkelt ge Syrien ledningen.

Annars var första halvlek väldigt uddlös bortsett från ett jätteläge för BK Häckens anfallare Mathias Ranegie. Emir Bajrami bröt in från vänsterkanten och fick in bollen via målvakten till Ranegie som dock misslyckades med halvvolleyn någon meter från mållinjen och bollen smekte målvaktens högra stolpe.

Kvitterade med några minuter kvar

Anders Svensson var inte nöjd i pausen och ville se en tempoökning.

- Nu ska vi höja oss ett par snäpp, sade han till TV4.

Andra halvlek blev inte mycket bättre än första. Även om Erik Hamréns Sverige låg under så var det inte mycket till offensiv som svenskarna bjöd på.

Men till slut skulle målet komma, I den 87.e minuten slog Samuel Holmén in ett svagt inlägg i boxen som letade sig fram till Ranegie. 25-åringen revanscherade sig och slog distinkt in kvitteringen.

Fiaskoevenemang

Resultatet stod sig matchen ut och 1-1 var ett faktum. Förutom spelarnas tabbar och det dåliga spelet från båda lagen så var evenemanget inget annat än ett fiasko.

En tv-monitor sprängdes vid kommentatorbåset, sändningarna var katastrofala och de två sista minuterna av matchen – när Sverige tryckte på som mest för ett segermål – låg sändningarna nere.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.