Johan Elmander sänkte Wales med matchens enda mål.
13 av 14
Johan Elmander sänkte Wales med matchens enda mål. - Foto: SCANPIX/AP
14 av 14

Elmander sänkte Wales

Johan Elmander gjorde matchens enda mål när Sverige bortabesegrade Wales med 1-0.

ALLT OM LANDSLAGET

Matchen mellan Wales och Sverige blev precis som en vänskapsmatch brukar se ut. Det underbara spelet lyste med sin frånvaro när de blågula gästerna åtminstone lyckades vinna med 1-0.

Den så hårt kritiserade Johan Elmander har den senaste tiden visat uppåtgående form. Men de viktiga målen har dock uteblivit - tills i kväll. Med bara minuten kvar av den första halvleken ställdes Bolton-anfallaren helt omarkerad efter en hörna. Elmander bröstade kontrollerat ned bollen och tryckte sedan in matchens enda mål med ett hårt högerskott.

Det målet kunde ha inneburit 2-0. Sverige hade faktiskt haft bollen i mål innan Elmanders balja. I den 23:e minuten nickade nämligen Ola Toivonen in 1-0 - men dömdes felaktigt bort för offside.

I den andra halvan tog gästerna över. Sverige var det laget som kontrollerade matchen men hade svårt att komma till ordentliga avslut. Även Wales stack ut då och då, men Eddie Gustavsson höll tätt bakåt.

Matchen slutade därmed 1-0 efter Johan Elmanders efterlängtade mål.