Söndag 5 Dec
Stockholm

Sverige möter Tyskland i november

1 av 2
2 av 2

Erik Hamréns landslag avrundar fotbollsåret med att ta emot tunga Tyskland på Råsunda i mitten av november.- Underbart, utbrister Hamrén.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det tyska fotbollslandslaget gästar Sverige och Råsunda den 17:e november. Vänskapslandskampen är första gången länderna möts på över fyra år.

- Underbart. Att få möta ett av världens bästa landslag är en härlig utmaning och sånt gillar vi, säger förbundskapten Erik Hamrén till svenska fotbollsförbundets hemsida.

Senast Sverige och Tyskland ställdes mot varandra var någon månad efter VM 2006. Då blev det svensk förlust med 0-3 på bortaplan.

Om man ska hitta senaste matchen mellan nationerna på svensk mark får man leta länge i arkivet. Faktum är att det var hela 18 år sedan det begav sig.

- Tyskland gör alltid bra ifrån sig oavsett om det är landskamper, kvalspel eller mästerskap och vi har haft svårt för dem i våra senaste möten. Det ska bli kul att möta dem i höst på hemmaplan, det var faktiskt hela 18 år sedan. Därmed är säsongsplaneringen lagd och jag är nöjd med programmet i sin helhet, säger landslagschefen Lars Richt.

Matchen lär bjuda på en hel del fotbollsgodis - och förhoppningsvis har vi en viss Zlatan Ibrahimovic tillbaka i startelvan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela