Erik Hamréns mannar tar emot Bosnien-Herzegovina.
1 av 3
Erik Hamréns mannar tar emot Bosnien-Herzegovina. - Foto: SCANPIX
Ola Toivonen kommer att spela som ensam anfallare.
2 av 3
Ola Toivonen kommer att spela som ensam anfallare. - Foto: SCNAPIX
Pontus Wernbloom finns med i startelvan.
3 av 3
Pontus Wernbloom finns med i startelvan. - Foto: SCANPIX

Dags för årets första hemmalandskamp

Sverige tar emot Bosnien-Herzegovina i årets allra första hemmalandskamp. Och det är med ett splitter nytt spelsystem som Erik Hamrén kommer med.


Laguppställningen

Andreas Isaksson

Sebastian Larsson
Olof Mellberg
Daniel Majstorovic
Behrang Safari

Pontus Wernbloom
Anders Svensson
Christian Wilhelmsson
Kim Källström
Emir Bajrami

Ola Toivonen.

SOLNA. I kväll klockan 19:00 tar Sverige emot Bosnien på Råsunda Stadion i årets allra första hemmalandskamp. Erik Hamrén har en tuff uppgift framför sig och med den stora VM-besvikelsen fortfarande färsk i minnet kan han bara hoppas på att det snart vänder för sina mannar.

Det har inte sett bra ut för landslaget den senaste tiden. Ojämnt spel och knappa 1-0-segrar mot bland annat Oman eller oavgjort mot Syrien är väl knappast några resultat att skryta med. Hamrén har mer eller mindre lovat guld och gröna skogar till de svenska supportrarna och det är egentligen först i dag som han kan börja infria sitt löfte.

Den förre Rosenborg-tränaren har redan presenterat startelvan till kvällens svåra drabbning. Med en ny 4-2-3-1-uppställning, där PSV-anfallaren Ola Toivonen mönstras som ensam topp, är det även värt att notera att  den unge mittfältsmotorn Pontus Wernbloom startar. AZ Alkmaar-spelaren har endast gjort fem landskamper för A-landslaget och ett extra öga bör hållas på honom.

Bosnien-Herzegovina är inte heller ett lag att leka med. Laget kan mycket väl stå för ett par överraskningar med spelare såsom Lyon-anfallaren Miralem Pjanic, Wolfburg-stjärnorna Edin Dzeko och Zvjezdan Misimovic.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

1 timme sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.