Torsdag 23 Sep
Stockholm

Klockan tickar för Nigeria - deadline i kväll

Dickson Ettuhu (t.v.) och Danny Shittu (t.h.).
1 av 3
Dickson Ettuhu (t.v.) och Danny Shittu (t.h.). Foto: Lee Jin-man/AP/SCANPIX
Hur blir det med den svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck?
2 av 3
Hur blir det med den svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck?. Foto: Roberto Candia/AP/SCANPIX
Nigerias president, Goodluck Jonathan, måste häva sitt beslut om han inte vill att Fifa ska vidta åtgärder.
3 av 3
Nigerias president, Goodluck Jonathan, måste häva sitt beslut om han inte vill att Fifa ska vidta åtgärder. Foto: Jose Luis Magana/AP/SCANPIX

I kväll klockan 18:00 är det deadline för Nigeria. Häver inte presidenten Goodluck Jonathan sitt beslut att stänga av landslaget i två kommer Fifa tvingas agera.– En avstängning (från Fifa) sträcker sig bortom en avstängning av landslaget, säger det internationella förbundets talesman, Nicolas Maignot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ABUJA. Nigerias president, Goodluck Jonathan, har tills i kväll klockan 18:00 på sig att häva avstängningen mot landslaget. Det har Fifa beslutat, som hotar med ett straff mycket hårdare än de två åren av avstängning som Jonathan har bestämt.

Nu har det nigerianska fotbollsförbundet börjat agera. I går sparkade bland annat en nytillsatt krisgrupp förbundets president Sani Lulu, vicepresidenten Amanze Ubgulam och även en av styrelseledamöterna. Krisgruppen bad även om ursäkt för de dåliga resultaten under VM-spelet och bad Nigerias president att dra tillbaka sitt beslut.

– Vi vädjar passionerat till presidenten att tänka om, skriver man enligt AP.

Svåra konsekvenser väntar

Hävs inte beslutet innan klockan 18:00 i kväll väntar svåra efterföljder för nigeriansk fotboll.

– En avstängning (från Fifa) sträcker sig bortom en avstängning av landslaget. Det innefattar också att man fryser det ekonomiska stödet och inga domare kan delta i internationella tävlingar, sa Fifas talesman Nicolas Maignot enligt TT förra veckan.

Lagerbäck kan lämna

Det råder minst sagt kaos i Nigeria just nu. Frågan är om deras nuvarande förbundskapten, svenske Lars Lagerbäck, blir kvar. Rapporter menar att Nigeria mer än gärna vill ha kvar den rutinerade tränaren, men att han själv vill lämna uppdraget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela