Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter VM-fiaskot – Blanc petar hela truppen

- 23/07/2010, 17:58 -
Blanc har tröttnat och stänger nu av VM-spelarna.

Blanc har tröttnat och stänger nu av VM-spelarna.

Thibault Camos/AP/SCANPIX

Frankrike har fått nog efter fiaskot i Sydafrika. Förbundskapten Laurent Blanc och det franska fotbollsförbundet har beslutat att stänga av samtliga spelare som var med i mästerskapet.

PARIS. VM i Sydafrika blev ett stort praktfiasko för Frankrike. Spelet stämde inte och utanför planen var det ännu värre.

Nicolas Anelka bråkade med den dåvarande förbundskaptenen Raymond Domenech och skickades hem. Spelarna strejkade för att förbundet beslutade att skicka hem Chelseastjärnan. Och efterspelet har blivit ännu värre. Flera ledare har förhörts av landets politiker och sedan avgått.

Den nya förbundskaptenen Laurent Blanc hotade för ett tag sedan att peta alla spelare som var med i mästerskapet. Den tidigare storspelaren träffade i dag det franska fotbollsförbundet och frågade om föreslog att stänga av alla 23 spelare som medverkade i mästerskapet – något som förbundet under dagen bekräftat att de gått med på, skriver de på sin hemsida.

Mötet med Norge 11:e augusti kommer därmed att bli utan några stjärnspelare. Den nya truppen kommer att presenteras 5 augusti.