Benzema är tillbaka i landslaget.
Benzema är tillbaka i landslaget. - Foto: Francois Mori/AP/SCANPIX

Benzema tillbaka i landslaget – efter skandalen

Laurent Blanc har valt att ta ut Karim Benzema i det nya landslaget mot Norge nästa vecka. Real-stjärnan utreds fortfarande för prostitutionsskandalen tidigare i år.– Det var mitt ansvar att ta ut han, säger den nye förbundskaptenen Blanc.


PARIS. Det har stormat rejält kring det franska landslaget under en längre tid. Förbundskaptenen Laurent Blanc valde att peta hela truppen som var med i VM. Det är dock ett kärt gammalt återseende i truppen. Karim Benzema, som fortfarande utreds för prostitutionsskandalen, har dock hittat tillbaka till landslaget efter att ha varit petad i VM.

– Jag tyckte att det var viktigt att ringa honom eftersom han kan vara en del av lagets kärna framöver, säger Blanc enligt AP.

– Han har kvalitéerna och förhoppningvis motivationen. Det var mitt ansvar att ta ut honom trots att han inte är i bästa form, varken fysiskt eller psykiskt.

Hela 13 spelare som inte har gjort en landskamp tidigare är uttagna i det nya landslaget. Frankrike möter Norge i en träningsmatch nästa vecka.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!