1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Hamrén ställer krav på "Ibra"

Det var många som blev förvånade när de hörde att Zlatan Ibrahimovic skulle komma tillbaka som lagkapten. Ovärdigt, menade många. Men Erik Hamrén berättar att han har krav på den store stjärnan.– När jag sa att jag vill att han skulle vara lagkapten så hade jag också lite synpunkter på hur jag vill att han ska vara lagkapten, säger förbundskaptenen.


STOCKHOLM. Det är extra pirrigt inför onsdagens drabbning med Skottland. Lagets i särklass bäste spelaren, Zlatan Ibrahimovic, kommer att sätta på sig landslagströjan för första gången under Erik Hamréns styre.

Men det är många frågor som måste ställas. Hur kommer laget att se ut nu? Vem kommer att spela och framför allt, varför fick "Ibra" förtroendet att bära kaptensbindeln?

I dag mötte förbundskaptenen pressen på Scandic Park i Stockholm, där han gav sin syn på saker och ting.

- Det är stor konkurrens. Det är ganska spännande att se era laguttagningar. Det är samma här, det finns en hel del alternativ, säger Hamrén på presskonferensen som Nyheter24 var på.

– Som tränare gäller det att ha många olika alternativ och sedan se vilka som är tillgängliga när matchen kommer. Så i mitt huvud finns det inte bara en startelva, utan det finns många lösningar, fortsätter han.

"Ibra" har krav på sig

Det var många som reste på ögonbrynen när Zlatan utsågs till lagkapten. Efter flera månaders bojkott var den 29-årige Barcelona-anfallaren tillbaka som lagkapten och många menade att han inte förtjänade det. Men Hamrén försäkrar att han har krav på "Ibra". Krav som stjärnan har accepterat.

– När jag sa att jag vill att han skulle vara lagkapten så hade jag också lite synpunkter på hur jag vill att han ska vara lagkapten. Jag frågade honom givetvis om han kunde köpa det. Men det är något mellan han och mig och inget om jag tänker sitta här och prata om.

Det var andra gången som Barça-anfallaren valde att bojkotta landslaget. Nu kommer det att bli annorlunda tror Hamrén, och menar att Zlatan kommer att resa sig med bindeln.

– Jag tror att han får en känsla av att "jag ska prestera för laget", och att han på så kan prestera optimalt.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!