Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elmander: ”Man får kriga varje match”

- 09/08/2010, 20:23 -
Elmander är inte säker på en plats i Hamrén elva.

Elmander är inte säker på en plats i Hamrén elva.

Maja Suslin/SCANPIX

Det är tuff konkurrens om anfallsplatserna i landslaget. Bolton-anfallaren Johan Elmander vill gärna ha en av dem. – När det kommer så mycket spelare underifrån så måste man kriga varje match, säger han till Nyheter24.

STOCKHOLM. Johan Elmander, 29, hade en jobbig tid i Bolton förra säsongen. Anfallaren hade det dessutom tungt i landslaget. Nu hoppas 29-åringen på mer speltid.

– Från att man har varit den som suttit på bänken efter Henke (Larsson) får man förhoppningsvis komma in och spela mer nu. Konkurrensen är hård, säger Johan Elmander till Nyheter24.

Den nye förbundskaptenen Erik Hamrén har plockat in en hel del nya spelare från U21-landslaget. Bland annat Emir Bajrami och Pontus Wernbloom. På onsdag har den förre Toulouse-anfallaren chansen att visa förbundskaptenen att han ska vara en man för startelvan.

– Det känns som att nu, när det kommer så mycket spelare underifrån, så måste man kriga varje match.

”Försäsongen har gått bra”

Elmander har fått beröm av Bolton-tränaren Owen Coyle under försäsongen. I genrepet inför Premier League-premiären på lördag fick svensken spela drygt en timme. Den kvicke anfallaren är nöjd hur säsongen har gestaltat sig än så länge.

– Försäsongen har gått bra, så det är bara att köra på. Jag har lirat lika mycket som alla andra. Senast mot Osasuna spelade jag 65 minuter och det är genrepet.

Känns det som att du är en man för startelvan?

– Det får vi se. Jag får kriga för det, avslutar Elmander.