Zlatan tycker att Erik Hamrén känns mer internationell.
1 av 3
Zlatan tycker att Erik Hamrén känns mer internationell. - Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX
Det kommer att bli intressant att spela med Ola Toivonen, menar "Ibra".
2 av 3
Det kommer att bli intressant att spela med Ola Toivonen, menar "Ibra". - Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic hoppas på ett svenskt VM-guld innan han hänger skorna på hyllan.
3 av 3
Zlatan Ibrahimovic hoppas på ett svenskt VM-guld innan han hänger skorna på hyllan. - Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX

Nu hoppas Zlatan på ett VM-guld

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i landslaget - och hoppas redan på ett VM-guld.– Det finns lite kvar i mig och jag hoppas att jag får uppleva ett VM-slutspel till och att jag får vinna det, säger han på dagens presskonferens.


STOCKHOLM. Endast en dag återstår innan Zlatan Ibrahimovic definitivt gör comeback i landslaget som lagkapten när Sverige möter Skottland.

Att han kommer att få spela är en självklarhet. Men vart på planen och med vem han kommer att få spela är dock inte lika självklart. En spelare som är ett hett alternativ är den 24-årige anfallaren, Ola Toivonen.

– Det blir alltid svårt i den första matchen, men Ola känns som en spelare som man kan anpassa sig till. Han känns internationell i sin stil, så det ska inte bli några problem. Ju mer tid man får tillsammans, desto mer lär man känna varandra. Det är samma sak som när det var mellan mig och Henke (Larsson) i början. Men sen funkar allting automatiskt, säger den svenske stjärnan.

Hamrén - den offensive

Än är det inte många som vet hur den svenska startelvan kommer att se ut. Om ens förbundskaptenen Erik Hamrén vet det själv kan man även undra, men det är tydligt att "Ibra" ser fram emot att få jobba på riktigt med den 53-årige tränaren.

– Vi har bara haft två träningar, men det känns mer offensivt. Det känns som att Erik vill komma mer upp i banan med bollinnehavet, säger han och fortsätter:

– Det känns intressant, det känns internationellt.

"Blir aldrig avundsjuk på andra"

Medan Zlatan fick följa VM från tevesoffan var det många av hans klubbkamrater i Barcelona som var med och bärgade guldet. Det stör dock inte den förre Inter-spelaren nämnvärt, som i stället hoppas på egna framgångar med "Blågult".

– Jag blir aldrig avundsjuk på andra. Jag blir bara glad för deras skull. Det är kul att man får spela med sådana spelare. Det är samma sak här, jag har fått vinna mycket och jag hoppas på jag får vinna ännu mer. Allt jag går in i ska jag vinna. Det finns lite kvar i mig och jag hoppas att jag får uppleva ett VM-slutspel till och att jag får vinna det, säger han med ett leende.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!