Zlatan gjorde en riktigt bra comeback i landslaget.
1 av 9
Zlatan gjorde en riktigt bra comeback i landslaget. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Det svenska landslaget gjorde riktigt bra ifrån sig i genrepet inför EM-kvalet mot Ungern.
2 av 9
Det svenska landslaget gjorde riktigt bra ifrån sig i genrepet inför EM-kvalet mot Ungern. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
3 av 9
- Foto: Pelle T Nilsson
4 av 9
- Foto: Pelle T Nilsson
5 av 9
- Foto: Pelle T Nilsson
6 av 9
- Foto: Pelle T Nilsson
7 av 9
- Foto: Pelle T Nilsson
8 av 9
- Foto: Pelle T Nilsson
9 av 9
- Foto: Pelle T Nilsson

Zlatan tillbaka - magisk svensk insats

Det svenska landslaget spelade riktigt bra på Råsunda i träningsmatchen mot Skottland. Tillbaka i laget var Zlatan Ibrahimovic - ett mål och riktigt bra spel stod den nye lagkaptenen för.


SOLNA. Sverige spelade riktigt bra fotboll hemma mot Skottland i genrepet inför EM-kvalet. Bäst på plan var utan tvekan Zlatan Ibrahimovic, Ola Toivonen tillsammans med Anders Svensson, som såg till att gästerna enkelt kunde köras över.

– Det är en ny generation som känns kaxiga men ändå inte kaxiga. De sticker fram fötterna och har respekt men inte för mycket. Ola Toivonen gör en fantastisk match, Emir Bajrami är duktig, även Pontus Wernblom är bra och Mikael Lustig gör det hur bra som helst. De kommer in och dominerar. Tidigare har de haft för mycket respekt för de andra spelarna. Den här generationen vill komma in och dominera, säger Zlatan Ibrahimovic.

Barcelona-stjärnan gav Sverige ledningen i den fjärde minuten efter ett bra inspel från Pontus Wernblom.

– Det är ju alltid trevligt att spela fram, han missar aldrig sådana lägen. Det kändes väldigt bra första kvarten, vi spelade väldigt bra i inledningen av matchen och vi spelade ruggigt bra under inledningen av matchen, säger Wernblom till Radiosporten.

"Gjorde inte min sämsta match"

Eric Hamréns taktik var väl genomtänkt och Sverige spelade med fart, finess och bra passningsspel - något som sannerligen saknades under Lars Lagerbäcks era.

Andra målet gjorde Emir Bajrami efter en magisk lyftning från Anders Svensson. Bajrami missade sin första chans men stänkte upp sin egen retur rakt upp i krysset.

– Jag gjorde inte alls min sämsta match, men vi får se vad Hamrén väljer för startelva mot Ungern. Jag hade inte så mycket boll i första halvlek förutom målet, men jag ger mig absolut godkänt, säger Bajrami.

Toivonen satte spiken i kistan

Sista och tredje målet gjorde Ola Toivonen med huvudet efter ett inlägg av inhoppande Kim Källström. Hollandsproffset gjorde en riktig kanoninsats och hade ett fantastiskt samarbete med Zlatan på topp.

– Det går bra med Ola, jag försöker skapa yta för mig själv och så länge du är rörlig så kommer chanserna, säger lagkaptenen.

Det ska sägas att Skottland inte gav mycket till motstånd, där endast Manchester United-spelaren Darren Fletcher nådde upp till en nivå värd att notera.

Matchen slutade alltså 3-0 till Sverige.

/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!