Sven-Göran Eriksson försvarar David Beckham.
Sven-Göran Eriksson försvarar David Beckham. - Foto: Alexandre Meneghini/AP/SCANPIX

Svennis: "David Beckham förtjänar all respekt"

Efter Fabio Capellos hårda bud mot David Beckham där han under en direktsänd presskonferens bekräftade att superstjärnan nu var för gammal för landslaget - talar nu den före detta förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson ut och säger att han aldrig skulle ha visat så lite respekt.


LONDON. – Från mitt perspektiv så skulle jag ha ringt först, för att visa respekt för spelarna, speciellt de som gjort mycket för sitt land, säger Sven-Göran Eriksson till BBC.

Det var efter att Fabio Capello under en presskonferens valt att berätta för omvärlden att David Beckham inte kommer att vara en del av det engelska landslaget, utan att ha talat med mannen i fråga, som BBC ringde upp svensken.

– Om det gäller en spelare som gjort fler än 50 landskamper så var det självklart att jag ringde upp och berättade för dem, innan jag gick ut offentligt. Jag gjorde det många gånger och bland annat med David Seaman, säger "Svennis".

BBC menar vidare att det nu är tredje incidenten gällande brist på kommunikation mellan Capello och sina spelare. Både Wes Brown och Paul Robinson valde att via media bekräfta att de pensionerat sig från landslaget efter att förbundskaptenen tagit ut dem i truppen inför träningsmatchen mot Ungern.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.