Erik Hamrén är positiv till Zlatans klubbyte.
1 av 2
Erik Hamrén är positiv till Zlatans klubbyte. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Hamrén och Zlatans gamla tränare, Pep Guardiola, har olika syner på konfliktslösning.
2 av 2
Hamrén och Zlatans gamla tränare, Pep Guardiola, har olika syner på konfliktslösning. - Foto: Lars Pehrson/SvD/SCANPIX

Hamrén positiv till Zlatans klubbyte

Erik Hamrén utryckte sig på måndagseftermiddagen positiv till Zlatans flytt till Milan. – Är han nöjd och positiv är det bra för landslaget, sade Hamrén på dagens presskonferens.


STOCKHOLM. En stor del av Erik Hamréns presskonferens på måndagen kom att handla om Zlatan Ibrahimovic och dennes flytt till Milan.

– För mig har det ingen betydelse vilken klubb spelarna spelar i, bara de trivs och utvecklas. Jag har inte hunnit prata med Zlatan mitt i allt det här men jag antar att han är nöjd själv. Är han nöjd och positiv är det bra för landslaget, kommenterade Hamrén till den samlade presskåren.

Inga synpunkter på Guardiola

En huvudorsak till Zlatans flytt från Barcelona till Milano uppges vara den dåliga relationen med tränaren Pep Guardiola;

– Vi har pratat mycket, jag och Zlatan, men inget om Guardiola, sade Hamrén som dock inte ville kommentera Guardiolas arbetssätt;

– Jag har inga synpunkter på hur han jobbar. Jag ska inte ha synpunkter på andra tränare. Jag jobbar efter mitt.

– Jag själv försöker ha kontakt innan det kommer en konflikt. Har man haft det är det lättare att lösa det om det dyker upp något. Kommunikation är viktigt oavsett ledarskap, om du leder ett fotbollslag eller en tidning.

Zlatan Ibrahimovic har ännu inte anslutit till landslagstruppen som ska träna klockan 18,00 i kväll. Kontraktsskrivandet i Milano drog ut på tiden och det är ännu osäkert om anfallaren hinner till Stockholm i tid.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.