Onsdag 12 Maj
Stockholm

Hamrén positiv till Zlatans klubbyte

Erik Hamrén är positiv till Zlatans klubbyte.
1 av 2
Erik Hamrén är positiv till Zlatans klubbyte. Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Hamrén och Zlatans gamla tränare, Pep Guardiola, har olika syner på konfliktslösning.
2 av 2
Hamrén och Zlatans gamla tränare, Pep Guardiola, har olika syner på konfliktslösning. Foto: Lars Pehrson/SvD/SCANPIX

Erik Hamrén utryckte sig på måndagseftermiddagen positiv till Zlatans flytt till Milan. – Är han nöjd och positiv är det bra för landslaget, sade Hamrén på dagens presskonferens.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. En stor del av Erik Hamréns presskonferens på måndagen kom att handla om Zlatan Ibrahimovic och dennes flytt till Milan.

– För mig har det ingen betydelse vilken klubb spelarna spelar i, bara de trivs och utvecklas. Jag har inte hunnit prata med Zlatan mitt i allt det här men jag antar att han är nöjd själv. Är han nöjd och positiv är det bra för landslaget, kommenterade Hamrén till den samlade presskåren.

Inga synpunkter på Guardiola

En huvudorsak till Zlatans flytt från Barcelona till Milano uppges vara den dåliga relationen med tränaren Pep Guardiola;

– Vi har pratat mycket, jag och Zlatan, men inget om Guardiola, sade Hamrén som dock inte ville kommentera Guardiolas arbetssätt;

– Jag har inga synpunkter på hur han jobbar. Jag ska inte ha synpunkter på andra tränare. Jag jobbar efter mitt.

– Jag själv försöker ha kontakt innan det kommer en konflikt. Har man haft det är det lättare att lösa det om det dyker upp något. Kommunikation är viktigt oavsett ledarskap, om du leder ett fotbollslag eller en tidning.

Zlatan Ibrahimovic har ännu inte anslutit till landslagstruppen som ska träna klockan 18,00 i kväll. Kontraktsskrivandet i Milano drog ut på tiden och det är ännu osäkert om anfallaren hinner till Stockholm i tid.

Kommentera
Kopiera länk
Dela