Anders Svensson tror att Sverige kan sluta etta i gruppen.
Anders Svensson tror att Sverige kan sluta etta i gruppen. - Foto: BILDBYRÅN

Svensson: ”Inte omöjligt att vinna gruppen”

Sverige har lottats i en svår EM-kvalgrupp med bland annat VM-finalisterna Holland som är stora favoriter att ta hem gruppen. Anders Svensson tror dock inte att det är någon omöjligt att vinna gruppen.– Ingenting är omöjligt, säger han till Nyheter24.


STOCKHOLM. Anders Svensson, 34, är en av de mest rutinerade spelarna i landslaget. På fredag inleder han ett nytt EM-kval. I det förra kvalet mötte man också Ungern, och i den senaste matchen avgjorde Zlatan Ibrahimovic sent med sitt ”magmål”. Att man har spelat mot ungrarna förr spelar ingen roll.

– Nej, det har varit jämna matcher varje gång och vi har spelat oavgjort mot de här hemma. Vi vet att det är tuffa och jämna matcher alltid mot dem, säger Svensson till Nyheter24.

För att Sverige ska ta sig till EM 2012 i Polen/Ukraina krävs det att man vinner sin grupp med lag som Holland, Ungern, Finland, Moldavien och San Marino. Det starkaste laget i gruppen är Holland som tog sig hela vägen fram till final i VM i Sydafrika. Veteranen tror inte att det är någon omöjlighet att vinna gruppen.

– Holland är ett av världens bästa lag, det såg vi i VM. Men ingenting är omöjligt, säger han.

/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige mot Ungern igen i EM

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

1 timme sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

1 timme sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

3 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

idag 15:16
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.