Måndag 10 Maj
Stockholm

Svensson: ”Inte omöjligt att vinna gruppen”

Anders Svensson tror att Sverige kan sluta etta i gruppen.
Anders Svensson tror att Sverige kan sluta etta i gruppen. Foto: BILDBYRÅN

Sverige har lottats i en svår EM-kvalgrupp med bland annat VM-finalisterna Holland som är stora favoriter att ta hem gruppen. Anders Svensson tror dock inte att det är någon omöjligt att vinna gruppen.– Ingenting är omöjligt, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Anders Svensson, 34, är en av de mest rutinerade spelarna i landslaget. På fredag inleder han ett nytt EM-kval. I det förra kvalet mötte man också Ungern, och i den senaste matchen avgjorde Zlatan Ibrahimovic sent med sitt ”magmål”. Att man har spelat mot ungrarna förr spelar ingen roll.

– Nej, det har varit jämna matcher varje gång och vi har spelat oavgjort mot de här hemma. Vi vet att det är tuffa och jämna matcher alltid mot dem, säger Svensson till Nyheter24.

För att Sverige ska ta sig till EM 2012 i Polen/Ukraina krävs det att man vinner sin grupp med lag som Holland, Ungern, Finland, Moldavien och San Marino. Det starkaste laget i gruppen är Holland som tog sig hela vägen fram till final i VM i Sydafrika. Veteranen tror inte att det är någon omöjlighet att vinna gruppen.

– Holland är ett av världens bästa lag, det såg vi i VM. Men ingenting är omöjligt, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela