Erik Hamrén gav lugnande besked om Johan Elmander.
1 av 5
Erik Hamrén gav lugnande besked om Johan Elmander. - Foto: Bildbyrån
Anfallaren tränade i dag och gjorde det bra.
2 av 5
Anfallaren tränade i dag och gjorde det bra. - Foto: Jonas Ekströmer/SCANPIX
Enligt Hamrén har Elmander rätats ut till ett "litet utropstecken".
3 av 5
Enligt Hamrén har Elmander rätats ut till ett "litet utropstecken". - Foto: Jonas Ekströmer/SCANPIX
Elmander kommer förmodligen att få spela i morgon.
4 av 5
Elmander kommer förmodligen att få spela i morgon. - Foto: Jonas Ekströmer/SCANPIX
Men får han känningar så kommer han inte att få spela.
5 av 5
Men får han känningar så kommer han inte att få spela. - Foto: Jonas Ekströmer/SCANPIX

"Det ser positivt ut för Elmander"

Skadan är mer eller mindre borta. Nu är Johan Elmander högaktuell för spel till morgondagens EM-kvalmatch.


STOCKHOLM. Huruvida Johan Elmander kommer att spela eller ej i morgon är fortfarande oklart. Spelaren ådrog sig en skada i ena baklåret när Bolton drabbade samman med Birmingham City för två dagar sedan och har sedan dess varit ett stort frågetecken inför morgondagens EM-kvalmatch mot Ungern.

Men när Erik Hamrén mötte den samlade pressen på Scandic Park var det lugnande besked som förbundskaptenen kom med.

– Johan, som har varit ett frågetecken, är fortfarande ett litet frågetecken även om det uträtades till ett litet utropstecken i dag. Han kändes bra på träningen, han hade inte ont och vi tar ett beslut i morgon om han spelar eller inte, säger Hamrén och fortsätter:

– Vi vill avvakta och se om det blir någon reaktion på träningen. Det kan det ju bli. Det ser i alla fall positivt ut i dag. Annars har alla kört på och jag är väldigt, väldigt nöjd med den här veckan som vi har haft.

"Tar inte någon chasning"

Skulle den 28-årige anfallaren i värsta fall få känningar i morgon så kommer Hamrén inte ens tänka på att använda honom mot Ungern.

– Hade han haft känningar i dag, hade han haft ont, så hade inte vi funderat på honom. Då hade vi tagit bort honom. Nu väntar vi till i morgon för att se hur det känns innan vi tar ett det slutgiltiga beslutet. Men vi ska inte någon chansning. Det är det inte värt.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

1 timme sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.