- Foto: PELLE T NILSSON/NYHETER24

Wernbloom: "Hade inte räknat med två mål"

Pontus Werbloom sänkte Ungern med sina två mål. Men att det skulle gå så pass bra för honom hade han själv inte räknat med.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

STOCKHOLM. Sverige knep sina tre första poäng i den långa jakten på avancemang till EM i Polen/Ukraina om två år när Ungern besegrades med 2-0 på Råsunda Stadion.

Men det blev inte Zlatan Ibrahimovic eller någon annan stjärnanfallare som skulle stå för målen. Utan en något otippad AZ Alkmaarspelare - Pontus Wernbloom.

- Jag hade inte kunnat räkna med att bli tvåmålskytt innan matchen. Mål vill man ju alltid göra när man spelar fotboll såklart, säger Wernbloom till Nyheter24.

Första målet kom efter nästan exakt 50 minuter in i matchen. Mittfältaren mötte upp en perfekt slagen inlägg från högerkanten signerad Sebastian Larsson och tryckte in mötets första mål med pannan. Ett klockrent mål.

Blev du förvånad när du såg bollen gå in?

- Nej, alltså det är ju där man har många av sina styrkor, att man kommer där. Men främst är det ett fantastiskt inlägg. Jag vet inte hur han (Larsson) får in den. Han har ju backen precis på sig men sen får han in den. Det är helt perfekt, säger Wernbloom.

Med lite drygt en kvart var det dags igen för Werbloom. Den här gången fick han ännu en gång pannan på bollen, men fick snabbt ta hand om sin egen retur och trycka in den med foten sedan bollen tagit på ribban.

Ett turmål menar huvudpersonen själv.

- Jag tror att jag träffade med bredsidan. Men det var bara en reflex.

Med bara dagarna kvar till tisdagens drabbning med San Marino har Wernbloom utan tvekan förstärkt sina startchanser markant. Och den här matchen förklarar delvis varför förbundskaptenen Erik Hamrén väljer att spela med den förre IFK Göteborgspelaren i stället för Kim Källström.

/
/
/
/
/
/
EM