Klasskillnaderna i Qatar är enorma, något som kan vara ett bekymmer när det kommer till deras ansökan om VM.
Klasskillnaderna i Qatar är enorma, något som kan vara ett bekymmer när det kommer till deras ansökan om VM. - Foto: Kamran Jebreili/AP/SCANPIX

Qatar beredda på enorma investeringar för att få VM

Qatar kommer snarligen att bli besökt av Fifa-delegationen som ska analysera de olika nationernas ansökan om att få anordna VM. Landet är beredda att investera 360 miljarder kronor för att få till det första VM-slutspelet i mellanöstern.


DOHA. Qatar har ansökt om att få anordna VM 2022 och går nu ut med enorma investeringar inom infrastrukturen i landet för att få tillstånd att hålla i världens största turnering.

Problematiken kring Qatars ansökan gäller ett par aspekter inom dess förordning runt alkohol, samt det extrema klimatet som under sommaren innebära temperaturer över 40 grader. Men det enskilt största problemet är dess brist på arenor.

– Jag anser att vi har en väldigt stark ansökan och erbjuder ett väldigt unikt bud på turneringen, säger Hassan al-Thawadi, chefen för Qatars ansökan,  till New York Times.

Nationen är förbereder en massiv investering i dess infrastruktur - upp till 360 miljarder kronor ska läggas undan för att förbättra vägar, bygga en ny internationell flygplats samt en luftkonditionerad tunnelbana för de fans som ska besöka landet under VM.

Qatar planerar även att göra kraftiga investeringar i landets arenor. Bland annat ska nio nya fotbollsarenor byggas, samt ska fyra redan byggda stadions restaureras.

– Det är en historisk ansökan. Det skulle innebära att VM för första gången besöker mellanöstern och regionen som sådan är väldigt rikt, gästvänligt och har en stor mångfald i sin kultur. Dessutom har landet en stor passionen för sporten som sådan, avslutar Hassan al-Thawadi.

VM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.