22-åringen under en landslagsträning.
1 av 3
22-åringen under en landslagsträning. - Foto: Jonas Ekströmer/SCANPIX
Svensken har spelat till sig en ordinarie plats.
2 av 3
Svensken har spelat till sig en ordinarie plats. - Foto: Anders Hillergren/SCANPIX
Landslagsledningen hoppas att Emir Bajrami kan medverka mot Holland.
3 av 3
Landslagsledningen hoppas att Emir Bajrami kan medverka mot Holland. - Foto: BILDBYRÅN

Stjärnskottet kan vara redo mot Holland

Landslagsledningen har inte gett upp om att Emir Bajrami kan vara med mot Holland.


Bajramis väg till Twente

Emir Bajrami inledde sin fotbollskarriär i det lilla laget Köpings FF. 2006 beslutade han sig för att flytta till det allsvenska laget Elfsborg. Under sina år i Borås vann han allsvenskan och under 2009 blev det även debut i landslaget.

I maj skrev 22-åringen på för de regerande holländska mästarna Twente för cirka 35 miljoner kronor. Under året har han även spelat till sig en ordinarie plats i Erik Hamréns landslag.

STOCKHOLM. För ett par veckor sedan skadade Emir Bajrami ankeln efter att ha fått en tackling av den svenske lagkamraten Rasmus Bengtsson på träning. I gårdagens förlust mot Tottenham med 4-1 skadade svensken samma ankel.

22-åringen, som har tagit en ordinarie plats i det svenska landslaget, grimaserade illa när han blev utbytt. Mittfältarens medverkan mot Holland om två veckor kändes vara i farozonen. Landslagets team manager, Marcus Allbäck, har varit i kontakt med honom och ger inte upp hoppet.

– Som jag förstår det är hoppet inte ute på något sätt. Men vi får se när resultatet från röntgen kommer, säger Allbäck till TV4.

Om den förre Elfborgsspelaren inte kan medverka mot Holland kommer landslaget att kalla in en ersättare, men Allbäck vill inte spekulera vem det kan bli.

– Vi resonerar inte alls så ännu. Det viktiga nu är att få reda på hur läget är med honom. Men han har inte ringt mig ännu och berättat.

Bajrami skadad och man kan efter den smällen konstatera att han till 99 % missar matchen mot Holland va? Skulle förvåna mig om han spelar.”, skriver Expressens fotbollsreporter Daniel Kristoffersson på Twitter.

Klipp från stjärnskottets karriär

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.