Matchfakta:

Mål: Sverige 1-0 (15') Pierre Bengtsson, Schweiz 1-1 (47') Nassim Ben Khalifa.

Arena: Swedbank Stadion, Malmö.

Publiksiffra: 5 216.

MALMÖ. De behövde vinna med tre mål efter stortorsken med 1-4 i Sion senast för att kvala till EM. Men trots det lyckades det svenska U21-landslaget inte få bättre än ett kryss när Schweiz kom på besök.

Det började dock väldigt bra för Jörgen Lennartssons mannar. Redan efter 15 minuter kunde mittbacken Pierre Bengtsson styra in Jiloan Hamads frispark rakt upp i krysset.

Sverige fortsatte att spela bra och skapade en rad målchanser i den första halvleken. Men efter 45 minuter stod det fortfarande bara 1-0 till Sverige, som skulle få det betydligt mycket svårare i den andra halvan av matchen.

Kvitterat direkt

Nästan direkt efter halvtidsvilan hade Nassim Ben Khalifa kvitterat för Schweiz. Efter ett fint anfall där det svenska försvaret inte alls hängde med kunde den 18-årige Wolfburgspelaren placera in bollen bakom en chanslös Kristoffer Nordfeldt.

Fler mål än så blev det dock inte och matchen slutade 1-1. Ett resultat som innebär att Sverige alltså missar U21-EM i Danmark nästa år.